bekijk onze virtuele tour OPGELET! Grote wegenwerken!
Bekijk hier de correcte route
home NL | FR | UK | DE | ES
Hotel Gravensteen Ghent

Classical hotel in the city centre of Ghent

Secure Online Booking
best available rate

Geschiedenis Hotel Gravensteen

1865: Eerste steenlegging in opdracht van dhr. Teofiel Bernard Waterloos.

1894: Het gebouw werd verkocht aan houthandelaar dhr. Emiel Clays Fievé.

1941: Nieuwe eigenaar dhr. André Waterloos-Geldhof verhuurde het gebouw aan het Ministerie van Economische zaken, welke op hun beurt toekenden aan het Rijkshogerinstituut voor Scheikunde en voedingsbedrijven in Gent.
Zo kreeg het huis een functie als hogeschool.

1980: De lokalen van het gebouw werden in beslag genomen door het conservatorium van Gent.

1985: Het gebouw kwam in handen van de families De Witte-De Roeck. Zij bouwden het herenhuis om tot wat het nu geworden is: een stijlvol 19e eeuws hotel. Op het ogenblik van de opening had het hotel 4 sterren.

1989: De Zweedse Hannah Holding werd de nieuwe eigenaar van het hotel. Zij wilden 140 miljoen Belgische frank investeren om het nadien uit te breiden van 17 naar 63 kamers. Na moeilijkheden in één van haar maatschappijen kwam er van deze plannen echter niets in huis.

1996: De familie De Witte kocht het hotel opnieuw op en is nu nog steeds de trotse eigenaar. Zij breidden het hotel eerst uit van 17 kamers tot 27 kamers.

1998: Er werden 9 kamers bijgemaakt en er kwamen nog eens 22 kamers bij in een aanpalend gebouw, nu beter bekend onder de naam Sherlock Holmes. Heden: Hotel Gravensteen beschikt nu over 49 gepersonaliseerde kamers die uitgerust zijn met alle comfort.

De familie De Witte is tevens de eigenaar van het Ghent River-hotel en het hotel De Flandre. Beide hotels liggen ook in het historische centrum van Gent.

Top